Julkul 14/12 - NWS Webb

Go to content

Julkul 14/12

Genomförda Aktiviteter > År 2012
Julkul 14 december

                                                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                  

Inbjudan till NWS Julkul


Hantverkargården fredagen den 14 december 2012 kl 19.00

Varmt välkommen till NWS traditionella julavslutning – Julkul.

Under tiden vi samlas minglar vi med ett glas som inte kommer att innehålla glögg och därefter provar vi 4 olika whiskies:

Glen Garioch                                       

Loch Lomond 17 years

Part Nan Angelen Deanston

Big Peat Christmas Edition 2012
Efter provningen serveras en julinspirerad måltid med öl eller vatten. Baren är välfylld och vi har lotteri med blandade oöppnade flaskor och flaskor med minst 1/3 av det ursprungliga innehållet kvar.

Det var 46 st, fullt hus alltså som kom för att prova 4 nya whisky som släpptes på Systemet under hösten.

När gästerna anlände fick dom en välkomstdrink som inte var glögg utan en Jack Danile's Tennessee Honye. Det var en "blindprovning" och många var överaskade att det var just denna när dom senare fick veta det när Gerty hälsade alla välkomna och presenterade kvällen.

Gerty presenterade den första whiskyn som var Glen Garioch 12 år med en styrka på 48%. Nyanserad, elegant smak med fatkaraktär, inslag av ljunghonung, päron, apelsin, örter, nötter och vanilj.
Loch Lomond presenerades av Janne. Det var en 17-åring buteljerad vid 48%. Gjord på torvrökt malt. Smaken kan beskrivas som torra rökiga toner med smak av lakrits med viss sötma av kanel och citrus.

Stickan presenterade den tredje whiskyn som var en Part Nan Angelen Deanston Nr 13. Det är Folke Andersson, den legedariska Blendern som är pappa till PNA serien. Part Nan Angelen är Gealiska och betyder Angels Share d.v.s. den del av whiskyn som avdunstar i faten när den lagras. Komplex smak med tydlig fatkaraktär, maltig, inslag av torkad frukt, jod, örter marsipan vanilj och apelsin. Styrkan är 46%.

                                                                   Stickan presenterade även den sista whiskyn, Big Peat Christmas Edition 2012. En verklig rökare med 54% styrka. Big Peat består av whisky från Bowmore, Caol Ila, Port Ellen och Ardbeg. Här kommer en fullständig analys av Doft, Smak och Avslut.
Doft: Ett mustigt maltmoln möter vid glasmynningen. Tilltagande söt rök. Alkoholen håller sig inte helt på sin plats utan släpps ut i små dunster vid längre sniffar. Sotig pingvinspastill möter violkaramell i en mörk gränd.
Smak: Mjuk för att vara en cask strength. Sälta, lakritsrot och tung syrlig rök. Det går att finna lätta bär som hallon och jordgubbar, de finns som övertoner på den i övrigt mycket bastanta huvudmelodin i rökens tecken.
Avslut: Tång och vedeldad bastu. En metallisk klang håller sig flämtande kvar. Ordentligt rökig men ändå varsam.

Efter omröstning utsågs kvällens vinnare, Part Nan Angelen.Efter provningen var det dags för lite Julmat från Micke, skinka, rödkål, Janssons frestelse m.mEfter maten var det dags för kaffe och pepparkakor och kanske något gott från den välfyllda baren.

Lotteriet hade många vinster som vanligt vid Julkul, 12 flaskor väl paketerade i rött julpapper. 4 lottringar med 3 vinster på varje.

Här är alla 11 glada vinnarna . En vann faktiskt två flaskor.Back to content