Mat & Whisky 18/2
Whiskyprovning med fokus på mat
Den 18 februari kl 19.00 i Hantverkargården, Skolgatan
Våra duktiga medlemmar Kerstin och Jan Perninge och Else-Maj och Olle Edenborg deltog i Diageos matlagningstävling hösten 2010 och de kom på en hedrande tredje plats i finalen.
De har nu lovat oss att vi ska få tillfälle att prova den meny de tävlade med och detta sker vid vår
nästa aktivitet den 18 februari. Deras tävlingsbidrag innehåller tre rätter där whisky ingår:
Isterbandsentré – svensk haggis (Caol Ila)
Vildand med krämig whiskyjordärtskocka (Talisker)
Chokladpannacotta med whisky och ingefärstopping (Clynelish)
Måltidsdryck: Ålö Ale
Vi har ingen ”vanlig” provning av whisky denna gång men vi serverar de tre whisky som ingår i recepten, dvs Caol Ila, Talisker och Clynelish.
Vår egen bar är välfylld med whisky till självkostnadspris och vi har lotteri med fina vinster som vanligt.
Kostnad: 350 kr för medlem och 450 för gäst.
Varmt välkomna.