Vårbuteljering 4/3 - NWS Webb

Go to content

Vårbuteljering 4/3

Genomförda Aktiviteter > År 2011
Vårbuteljering, Caol Ila 1984

2011 års vårbuteljering exklusivt för Svenska Whiskyförbundet

För fjärde gången erbjuder nu SWF en exklusivare buteljering i högre prisklass och med begränsad tillgång. Denna buteljering är ett resultat av samarbetet mellan den svenska importören Origo Wines och Whisky Agency, en oberoende buteljeringsfirma med säte i Tyskland. Flaskorna kommer att levereras enbart med vår sedvanliga SWF-etikett.

Caol Ila ägas av Diageo och är det största destilleriet på ön Islay avseende produktion där den största delen fortfarande går till blended-industrin till skillnad mot syskondestilleriet Lagavulin som i stort sett bara säljs som single malt.

Vi i Arbetsgruppen har testat femton olika fatprover av olika ålder och karaktär och vi har alla tre enats om att denna whisky fyller kriterierna för SWF’s vårbuteljering. Det är därför ett nöje för oss att kunna erbjuda följande exklusiva buteljering från Caol Ila i fatstyrka.

Whisky:                                 Caol Ila 1984 / Islay               
Alkoholhalt:                            ca: 55%,  ej kylfiltrerad          
Storlek:                                 70 cl                                        
Fat:                                      Bourbon hogshead                 
Pris:                                      1095 kr                                   
Antal flaskor:                          ca: 170-200                            

Eftersom antalet flaskor är begränsat så finns det en viss risk för överteckning trots den relativt höga prisnivån. Vid överteckning kommer kvotering att ske baserat på antal beställda flaskor hos de klubbar som tecknar sig för köp.

    Back to content